Climbing Mount Taranaki / The Lonely Mountain


 

Så kom turen til at bestige Mount Taranaki.

Mount Taranaki var i følge nogle af mine venner i New Zealand det bedste hike de havde lavet, så da jeg endelige havde muligheden for at bestige Mount Taranaki / The Lonely Mountain, skulle jeg selvfølgelig lige prøve det.

Jeg indtastede bare adressen på Google Maps og kørte derhen. Jeg havde set et kort over bjerget dagen forinden, men jeg fandt hverken den informationsbutik, toiletter, kunne se en hytte der skulle være ved 1480m, eller andre mennesker for den sags skyld.

Jeg begyndte dog bare stille og rolig med at bestige Mount Taranaki, jeg kom op til en lille hytte, hvorpå der stod 1680m. Her gik det op for mig at jeg ikke var på den rette vej, men bare havde valgt en tilfældig bjergside. Hvad gør man så, jeg ville jo rigtig gerne op på toppen (der for øvrigt kun var 700 meter længere oppe), men der var ingen vej derop.

Jeg besluttede mig bare for at prøve alligevel, så efter et sand område, hvor hver skridt jeg tog trak mig 20 centimeter tilbage, kom jeg endelige op til klipperne, hvor man skulle klatre. Og jeg mener virkelig klatre. Det er det som i kan se på videoen herover.

Mount Taranaki er omkring 2500 meter, og jeg kom langt om længe til toppen efter fem timer. Herefter var jeg deroppe i godt en time, hvor jeg legede med mit GoPro og lavede lidt Time Lapse videoer, og ellers fik taget nogle billeder.

Turen ned af Mount Taranaki tog til gengæld kun to en halv time, da jeg kunne “surfe” ned af sandsiden det meste af vejen.

Helt klart noget af det mest udfordrende jeg nogensinde har prøvet, men det var det hele værd!

Gjorde det mens jeg var på Roadtrip igennem New Zealand med mine forældre. Læs mere om turen her.

 

Morten Toft Holm

Morten Toft Holm er en eventyrlysten nørd, der skriver lidt om sit liv og sine rejser herinde. Jeg er svært glad for at tage billeder, som du også kan se herinde. Jeg er Rescue Diver, og elsker verden under havets overflade. Skriv en kommentar herunder, hvis du har ris/ros eller spørgsmål til mig. ;)

Læs også

Stewart Island

Ben Lomond

2 Comments

 • Gansler
  January 12, 2015 at 11:00 am

  Ej, fuck hvor er det fedt! Men det ser lidt farligt ud, at du ikke er spændt fast der?! ;) Men er misundelig!! Jeg tager dykkercertifikat på Fillippinerne til april, så vi kan komme ud og dykke sammen snart! :D <3

  • Morten Toft Holm
   Morten Toft Holm
   January 12, 2015 at 3:29 pm

   Haha Gansler, fordi jeg valgte en vej som ikke er et track derop. Google Maps tog mig et forkert sted hen, men det skulle da ikke stoppe mig. Så er ikke spændt fast eller noget som helst.

   Er det rigtigt? Jeg dykker Tonga i Februar, Cook Islands og Hawaii i Marts og kommer hjem til Danmark i april ;D. Så må vi finde ud af noget når du er hjemme igen. <3

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Om mig

Morten Toft Holm

Morten Toft Holm

Velkommen til min blog. Omhandler primært mine rejseoplevelser, men også billeder og photoshop tutorials.

Find mig her

Seneste indlæg

Island 2017

September 24, 2017

Mexico 2016

July 21, 2016

Galapagos 2016

June 19, 2016

Peru 2016

June 2, 2016

Paris 2016

February 18, 2016