Franz Josef and Fox GlacierFranz Josef and Fox GlacierFranz Josef and Fox GlacierFranz Josef and Fox GlacierFranz Josef and Fox GlacierFranz Josef and Fox GlacierFranz Josef and Fox Glacier

Franz Josef and Fox Glacier


Franz Josef og Fox Gletscheren

Efter Abel Tasman National Park, tog vi bussen tilbage til Nelson for at tage en bus dagen efter til Franz Josef gletscheren. Busturen i sig selv tog godt 10 timer. Efter jeg er flyttet til New Zealand, har jeg fået et helt andet syn på transporttider. I danmark var jeg jo ved at dø, hvis jeg skulle sidde 2 en halv time i tog. Når jeg engang kommer hjem igen, tror jeg ikke jeg vil tænke sådan længere.

Vi ankom om aftenen til Franz Josef, og efter nogle fantastiske dage i Abel Tasman, var vejret nu lidt imod os. Det regnede og vejrudsigten de efterfølgende dage var ikke god. Vi tjekkede ind på vores hostel i Franz Josef, fik lavet noget mad og gik i seng efterfølgende. Vores værelse bestod af en ombygget lille campingvogn, hvor vi havde fjernsyn med video.

Dagen efter gik vi mod Franz Josef gletscheren, der lå små 4km fra den lille by af samme navn. Vejret var overraskende godt. Overskyet, men ingen regn som alle vejrudsigter havde forudsagt. Gletscheren i sig selv var ikke videre imponerende, hvis man har set is på bjerge før. Men naturen omkring var utrolig imponerende. Så vi fik klatret lidt på nogle sten, kom tæt på nogle vandfald og sådan lidt ting.

Sekundet efter vi kom hjem, begyndte det så at stå ned i stænger. Jeg takker rejseguderne for at have været os gunstige indtil nu.

Dagen efter tog vi på opdagelse i en “Glowworm Cave”. I dag piskede det så ned, så vi gik hele vejen i flip flops, shorts og store vinterjakker. Vandet i tunnelen var isnende koldt, men det var stadig det hele værd. Pludselig kigger man op, og ser der er flere hundrede glow worms i komplet mørke. Kunne desværre ikke rigtig tage nogle billeder af dette.

Vi gik hjem igen, og ventede på vores bus der skulle tage os til Fox Glacier. Heldigvis var det kun en lille halv time i bus denne gang ;).

På vej til Fox Glacier regnede det. MEGET. 200 mm i løbet af dagen, hvilket betød at Fox Glacier far lukket, så i stedet for gik vi en tur til Lake Matheson og tilbage, en lille hyggelig tur på 15km. Ellers nåede vi desværre ikke så meget andet, da vejret ikke tillod det.

Morten Toft Holm

Morten Toft Holm er en eventyrlysten nørd, der skriver lidt om sit liv og sine rejser herinde. Jeg er svært glad for at tage billeder, som du også kan se herinde. Jeg er Rescue Diver, og elsker verden under havets overflade. Skriv en kommentar herunder, hvis du har ris/ros eller spørgsmål til mig. ;)

Læs også

Stewart Island

Ben Lomond

1 Comment

  • vibeke b
    October 23, 2015 at 8:24 am

    Jeg tager afsted d 15 nov og er stadig noget på herrens mark Jeg rejser med min søn (handicappet) og sidder og prøver at finde ud af om det er muligt at tage toget fra christchurch ud i verden, besøge gletcherne og komme tilbage/tage til Queenstown ogderfra til Christchurch
    I min planlægning er jeg lige nu i Picton efter færgeoverfart Suk Undskyld hvis du synes jeg spilder din tid men jeger nødt til at få hjælp hvor jeg møder muligheden

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Om mig

Morten Toft Holm

Morten Toft Holm

Velkommen til min blog. Omhandler primært mine rejseoplevelser, men også billeder og photoshop tutorials.

Find mig her

Seneste indlæg

Island 2017

September 24, 2017

Mexico 2016

July 21, 2016

Galapagos 2016

June 19, 2016

Peru 2016

June 2, 2016

Paris 2016

February 18, 2016