Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016Galapagos 2016

Galapagos 2016


Så gik turen endelig til Galapagos!

Galapagos har længe været på min ønskeliste, over steder i verden jeg gerne ville besøge. Hovedsagligt fordi jeg elsker at tage billeder, og fordi de har så mange truede dyrearter, som ikke findes andre steder i verden. Så dette er ren paradis, på den front!

Jeg fløj til Galapagos lige efter Peru, hvor jeg i alt havde 16 dage. Jeg havde fået at vide af nogle af mine svenske venner fra Australien, at man bare kan blive på Santa Cruz, og så tage dagsture, eller 2 dages ture til de andre øer, så det var min plan.

De første par dage på Santa Cruz går med at undersøge området, naturen og selvfølgelig få en masse god lokal mad. Hummer blev lige pludselig mit nye yndlingsspise.

Dykning i Galapagos

En af de ting jeg havde set mest frem til ved Galapagos, var dykning. Især fordi jeg ankom i starten af juni, hvor flere tusinde hammerhajer svømmer forbi, og drømmen om det perfekte foto var i live.

Jeg dykkede med Scuba Iguana, alene af den grund af de havde fået bedst anmeldelser mange steder, og de skuffede på ingen måde. Vi skulle dykke Gordons Rock, som er stedet hvor mange hammerhajer holder til.

Vi tog båden fra havnen i Pto. Avora, og sejlede en times tid. Derefter stoppede vi, for at lave tjek med alt udstyret. Da der var utrolig meget salt i vandet, er det svært at sige hvor mange kilo bly man skulle have omkring livet, jeg endte med at skulle have 12 kg. Normalt bruger jeg 6 kg. Mens vi lavede vores tjek, kom der 2 søløver forbi, og svømmede et par gange rundt om os, fordi de ville lege, hvilket vi desværre ikke havde tid til.

Derefter tog vi videre til Gordons Rock, som var 5 minutter yderligere væk.

Vi havde i alt 2 dyk, og desværre var der utrolig meget strøm i vandet, hvilket gjorde det svært at få gode billeder, men under vores dyk så vi omkring 20 hammerhajer, masser af skildpadder, eagle rays, fisk oooog MOLA MOLA!

Mola Mola er også kendt som klumpfisk på dansk, og er en sjælden fisk.

Men vi fandt en lille baby nede på 32 meters dybde, hvilket er meget for os, men intet for den da de kan dykke ned til 600 meter, de kommer mest op for at blive renset af fisk, på grund af bakterier.

Så dykning her var virkelig godt, på trods af sigtbarheden og strømmen i vandet ikke var det bedste.

Livet i Pto. Ayora

De næste par dage gik med at undersøge området omkring Pto. Ayora yderligere. Denne gang med et par tyske piger jeg havde mødt i Peru, så altid rart med lidt selskab. Da de smuttede nogle dage efter, var det så tid til at lave ø hopning, men jeg var blevet syg /smittet af en af pigerne, så jeg brugte en del tid på at have ondt af mig selv, og bare ligge på den perfekte Tortuga Bay strand i stedet for, og prøve at komme mig, og nåede derfor ikke nogle af de andre øer.

Men set med positive øjne, fik jeg masser af tid til at hænge ud med de lokale søløver der altid holdt til nede ved kajen, jeg fik masser af tid med Galapagos skildpadderne, da Charles Darwin Research Center kun var 15 minutters gang fra mit hotel, og selvfølgelig masser af billeder af marine iguanaerne, som altid kom op på stranden og slappede af, når det var højvande ved Tortuga bay.

Morten Toft Holm

Morten Toft Holm er en eventyrlysten nørd, der skriver lidt om sit liv og sine rejser herinde. Jeg er svært glad for at tage billeder, som du også kan se herinde. Jeg er Rescue Diver, og elsker verden under havets overflade. Skriv en kommentar herunder, hvis du har ris/ros eller spørgsmål til mig. ;)

Læs også

Island 2017

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Morten Toft Holm

Morten Toft Holm

Velkommen til min blog. Omhandler primært mine rejseoplevelser, men også billeder og photoshop tutorials.

Find mig her

Seneste indlæg

Island 2017

September 24, 2017

Galapagos 2016

June 19, 2016

Kommentarer

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram